Måndagen den 12 april 2021

Publicerad 2020-07-09

Garaget öppnar igen!

Lite ny och viktig information gällande parkeringen!

 

Hej!

 

Från och med den 15 juli kan vi börja använda vårt nyrenoverade garage. Samtliga boende i föreningen som haft en parkeringsplats innan renoveringen drog igång behåller samma parkeringsplats och kan från och med den 15 juli använda sin parkeringsplats. Parkeringsplatserna i garaget har fått ny numrering men boende behåller samma plats som tidigare. Kostnaden för parkeringen är samma som tidigare och avgiftsavin kommer att skickas från SBC. Avgiften kommer gälla fr.o.m. 1 aug 2020.

Föreningen har sagt upp avtalet och samarbetet med Q-Park och tar själva hand om utomhusparkeringen samt garaget. Detta innebär att ALLA som har en utomhusparkeringsplats eller garageplats MÅSTE skriva nya kontrakt med föreningen för att få lov att nyttja sin parkeringsplats.

Den 14 juli kl.17:00 kommer styrelsen hålla ”öppet hus” i styrelselokalen. Tanken är att boende kommer ner till styrelselokalen för att teckna de nya hyreskontrakten för parkeringen. I samband med kontraktsskrivningen kommer era befintliga taggar återaktiveras så att ni kan komma ner till garaget. Styrelsen har även beställt parkeringstillstånd som varje boende som hyr en parkeringsplats kommer få. Detta tillstånd skall man lägga väl synlig i framrutan på sin bil som intygar att man får lov att parkera på aktuell plats. Förhoppningen är att tillstånden hinner komma till den 14 juli och att vi då kan dela ut dessa. Om inte så kommer vi dela ut tillstånden i efterhand.

Styrelsen har tecknat avtal med Apcoa Parking som kommer sköta övervakningen av våra parkeringsplatser samt garaget. Vid felparkeringar skall man vända sig till dem som kommer ut och utfärdar eventuell kontrollavgift. Apcoa Parking kommer så småningom sätta upp egna skyltar på parkeringsstolparna med deras namn samt telefonnummer man ska ringa när man behöver hjälp. Styrelsen har även märkt upp stolparna vid utomhusparkeringen med egen ”Brf Gröndal” skylt. Parkeringsövervakningen kommer gälla fr.o.m. 1 aug 2020.

Boende som önskar hyra utomhusparkeringsplats eller garageplats får anmäla sitt intresse till brfgrondal@gmail.com. Då vi numera sagt upp samtliga utomstående dvs. personer som inte bor i föreningen tror inte vi att kötiden för garageplats kommer vara alldeles för lång. När det gäller utomhusparkeringen är vi begränsade till 36st parkeringsplatser. När ni framöver anmäler intresse till parkeringsplats skriv ert namn, adress samt om ni önskar hyra utomhusparkering eller garageplats så kommer styrelsen höra av sig så fort det blir en plats ledig och ni står näst på tur.

Styrelsen kan även meddela att det numera även finns 8st parkeringsplatser i garaget till MC. Finns intresse att hyra en sådan plats vänligen skicka mail till ovan adress.

Styrelsen är medveten om att alla kanske inte har möjlighet att komma den 14 juli för att skriva på de nya kontrakten och få sin tagg aktiverad igen. De boende som inte har möjlighet till det får höra av sig i efterhand på vår mail brfgrondal@gmail.com så får styrelsen bestämma ny tid med dessa boende.

Glöm inte ta med er legitimation när ni ska skriva de nya kontrakten samt 500kr i deposition för taggen till garaget.

 

Vi ses den 14 juni kl. 17:00 i styrelserummet.

 

Hälsningar

Styrelsen, Brf Gröndal