Onsdagen den 19 juni 2024

Publicerad 2023-02-25

Information FEB2023


Från infoblad som delades ut.

 

Start på året: 

Vi hoppas alla våra medlemmar hade ett gott slut och även en god start på året. Tack till alla som kom på vårt julmingel, vi ser fram emot nästa öppet hus till våren.

Året startade dessvärre med en serie inbrott som drabbade vår förening och även grannföreningarna. Detta har lett till ett samarbete mellan föreningarna i närområdet. Bl.a utgör övervakningssystem ett viktigt instrument för att arbeta för ökning av trygghetsaspekten. Vi uppmuntrar alla boende till att kommunicera med oss och varandra om man upplever avvikande händelser av betydelse. 

Tyvärr har även sabotage med brandsläckare ägt rum kvällen 7 januari kl 20.45 där man tömt 5st brandsläckare i garage och källargångar. Detta har identifierats vara utfört av ungdomar med anknytning till boende i föreningen. Händelsen är polisanmäld och material från vår garageövervakning är överlämnad till polisen som vi är i dialog med kring ärendet. 

Gården:

Vänligen visa hänsyn till vår gård med dess planteringar och blommor, särskilt på markplan vid balkongerna. Att trampa på dessa planteringar (av vuxna och barn) orsakar skador som medför större kostnader för föreningen. Det är ett stort arbete att upprätthålla vår fina gård och i dagsläget är det oaktsamt att inte visa hänsyn till detta.

El-avgiften:

Under "Min El" på hemsidan kan du läsa om löpande uppdateringar och justeringar (kvartalsvis) på el-kostnaden. Notera att du behöver vara inloggad på denna hemsidan för detta. Saknar du inlogg, vänligen vänd dig till vår mail på brfgrondal@gmail.com 

Ang El-stödet: Hushåll med gemensam el är inte berättigade till det el-stöd som fördelas via Försäkringskassan. Däremot bör föreningen få del av el-stödet som tillfaller företagen. Hur och när detta betalas ut till företagen är ännu inte deklarerat av Regeringen. Först när föreningen fått del av el-stödet utgår information och fördelning till våra hushåll. 

Ljudnivå:

Då vi alla delar golv och tak med varandra, vänligen visa god hänsyn till grannar vad gäller ljudnivåer, från såsom systematiskt hög musik/bas till fest och kalas olika tider på dygnet. Vi uppmuntrar till att sätta upp en lapp om fest/kalas eller renovering ska äga rum. Detta för att meddela närmsta granne om ökad ljudnivå och för allas trivsel. 

Balkonger och undertak:

Arbetet med balkonger (61) och undertak (49-57) väntas återupptas till våren igen när vädret tillåter. Mer information kommer vid aktuell period. Notera att arbetet kommer omfatta tidiga morgnar för att effektivt nyttja tiden som ställningarna är uppe.

Felanmälan:

För Felanmälan vänligen vänd er till www.sydsverigeab.se och klicka på ikonen "Felanmälan" högst upp på sidan.

Eller ring på 040-6306250 helgfria vardagar mellan 8.00-16.00. Notera att Felanmälas kommer inte hanteras på brfgröndal mailen. 

Genom en korrekt felanmälan kan både ni och vi följa alla åtgärder som krävs i våra byggnader/gårdar och personen som felanmäler får även en uppdatering om sitt ärende tills det är avslutat.

 

Med önskan om en fin start på våren, 

Styrelsen Brf Gröndal Malmö & förvaltningen Sydsverige AB